We zijn lid van de

  NCCC logo web small
en volgen het verenigingsfokreglement van de NCCC

Pups worden ingeschreven in het Nederlands Honden Stamboek (NHSB) en

krijgen een stamboom van de logo rvb horizontaal rgb diap

In de FCI Online Newsletter 2011/2 staat een artikel van keurmeester Göran Bodegård getiteld: Special Breed Specific Instructions (BSI) regarding exaggerations in pedigree dogs.
Het gaat over aanwijzingen aan keurmeesters in Zweden om in de ring het belonen van overdrijving die schadelijk kan zijn voor de gezondheid te vermijden. Zonder bij het keuren uit het oog te verliezen hoe belangrijk type is.
In Nederland is begin dit jaar net zo'n systeem in werking getreden, hier heet het RSI (Rasspecifieke instructies).
In het artikel staat een aantal illustraties om te verduidelijken wat de bedoeling is. Onder andere vier Chow hoofden met als onderschrift:  Good, Very Good, Excellent and .... Grotesque?
Het als Excellent aangeduide hoofd komt ons heel bekend voor. Het is bijna niet geloven en het maakt ons blij. Uit al die mooie Chows over de hele wereld heeft de auteur onze eigen zelfgefokte Krijntje gekozen om aan te geven wat bij de Chow in optimale mate voldoet aan de standaard als het gaat om type zonder overdrijving.

Een overzicht van de gezondheidsscores van onze eigen en door ons gefokte Chows staat In deze pdf-bijlage. 
Dank aan de eigenaren van door ons gefokte Chows voor het laten meedoen van hun honden aan de onderzoeken. Alleen op deze manier kan het effect van fokbeleid zichtbaar gemaakt worden.