Met een herplaats Newfoundlander begon vijftig jaar geleden, in 1970, in ons eerste huis met tuin, in ‘s-Hertogenbosch, ons ‘hondenleven’. Begin 1971 kreeg de Newfoundlander gezelschap van onze eerste Chow: zwart langhaar puppy Zol-Che van Mongolië. 

Eind 1979, inmiddels woonden we in Maastricht, werd uit onze tweede Chow, rode korthaar Warnsborn Shi-Kari, het eerste nest Bossche Front Chows geboren. 

Het begin van het jaar 2020 lijkt een passend moment om terug te kijken op vijftig jaar honden houden en veertig jaar fokken. 

Het Bossche Front is de kennelnaam van Leo en Janneke Leunissen-Rooseboom. Sinds 1971 hebben we honden en we fokken Chow Chows sinds 1979.  Onze belangstelling gaat uit naar de kortharige Chow. Maar gezien de erfelijke achtergrond worden er in elk nest ook langharen geboren. Dus wie het liefste een langhaar heeft kunnen we soms  ook aan een puppy helpen. Wie een Het Bossche Front puppy wil zal soms enig geduld moeten oefenen, maar is altijd welkom om kennis te komen maken, in Pieterburen of op een tentoonstelling.

 Het Bossche Front is de kennelnaam van Leo en Janneke Leunissen-Rooseboom.
Sinds 1970 hebben we honden. Onze eerste was een volwassen Newfoundlander, Baldur van de Zonnedauw alias Bart.
De Chow Chow deed zijn intree in ons leven in 1971, een zwarte langhaar.

kerstkaart1991

130406 em5 063 2 janneke jipping 60001

Janneke met voorzitter Jipping
De Raad van Beheer op Kynologisch Gebied heeft Janneke Leunissen-Rooseboom in 2013 onderscheiden met de Gouden Erespeld. Deze onderscheiding kent de Raad van Beheer toe aan mensen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de kynologie.
De laudatio van RvB-voorzitter Gerard Jipping luidde als volgt.

In The World of Chows in 2011, 2012 and 2013  staat dit artikel waarin Janneke terugblikt op haar Chow-leven.