Het Bossche Front is de kennelnaam van Leo en Janneke Leunissen-Rooseboom.
Sinds 1970 hebben we honden. Onze eerste was een volwassen Newfoundlander, Baldur van de Zonnedauw alias Bart.
De Chow Chow deed zijn intree in ons leven in 1971, een zwarte langhaar.

kerstkaart1991

 In 1978 kregen we onze eerste korthaar en met haar zijn we verder gegaan. We hebben in meerderheid kortharige Chows maar ook enkele langharen.
Kijk hier voor meer informatie over onze geschiedenis in de Chow Chow.

Interview in uwhondenkat.nl

Het tweede ras waar we mee verbonden zijn geraakt is de Curly Coated Retriever. Van 1983 tot 2005 hebben we ons met dat ras beziggehouden. Het derde ras waar we veel voor voelen is het Schipperke.


Nomke
Nomke
Daarvan hebben we er in de jaren tachtig eentje gehad, Nomke van de Noord-Oost-Hoek, geboren in 1979, een hondje om nooit te vergeten. Ze is Nederlands en Internationaal Kampioen geworden. De herinnering aan haar is tot 2010 levendig gehouden door unieke Jixi, die wel wat weg had van een grote Schipper.
Zij was bedoeld als Chow maar bleek een Chow kruising. In 1994 werd ze in Parijs geboren, via het lot kwam ze bij ons, ze is een van de leukste honden die we ooit hebben gehad.
Het Schipperke bleef trekken. In 2014 hebben we de stap gezet om er mee verder te gaan. Uit Zweden kwamen de teven Faksimil Quippe Boni en Faksimil Rara Avis.

Kynologie

Onze inzet in de kynologie omvat(te) een breed scala aan bezigheden: besturen, schrijven, les geven, organiseren, promoten. Met onze eigen honden: trainen, uitbrengen op shows en jachtproeven, en fokken.

Dat fokken gebeurt slechts op kleine schaal: vaak gingen in het verleden andere bezigheden en verplichtingen voor. Maar ook tijd en ruimte stellen beperkingen aan het aantal. De limiet is snel bereikt. Niet elke hond is na uitgroeien geschikt voor de fokkerij, zeker niet als je kritisch wilt zijn. Inmiddels is hij of zij dan al wel een gewaardeerd lid van onze hondenroedel. Dat betekent dus in de regel dat - ook al is de hond niet ‘te gebruiken' - we een band hebben voor het leven. De honden, pups incluis, hebben bij ons een aangenaam leven, met een plek in huis en veel vrijheid buiten, op eigen terrein.

Fokken doen we dus in bescheiden mate, puur hobbymatig, maar wel serieus. Met als doel een bijdrage te leveren aan het ras. Het streven is dus gericht op behoud van type, aangenaam karakter en goede gezondheid. Honden waarop de eigenaar trots kan zijn, maar - achter de schermen - wij ook.

kerstkaart1983


Chow Anne en Curly Quassia